A-Ha

Wie kent ze niet, de meezingers van A-Ha uit de tweede helft jaren 80. ‘Take On Me, Cry Wolf of Touchy’? Ze staan nog als de dag van gisteren in ons geheugen gegrift. A-Ha de popgroep uit Noorwegen, om beter te zijn Oslo, maakte begin jaren 80 hun start.

Morten Harket, Pål Waaktaar en Magne Furuholmen uit Oslo maken vanaf hun zestiende muziek. Een eigen beheer opgenomen elpee met symfonische rock loopt op niets uit. Het drietal besluit hun geluk te zoeken in Londen. Onder de naam A-Ha nemen ze een eerste single op ‘Take On Me’. Twee keer flopt de single. De heren gooien het bijltje er bij neer. Pål vertrekt naar de Verenigde Staten en daar hoort hij tot zijn grote verbazing dat de single volop onder de aandacht is van platenmaatschappij Warner Bros. En dan begint de trein te rollen.

Een nieuwe getekende videoclip bij ‘Take On Me’ trekt de aandacht van MTV en de plaat wordt voor de derde keer uitgebracht. Met succes. Eerst nr. -1 in de Verenigde Staten, Europa en de rest van de wereld volgt daarna. Diverse hits en tournees, de soundtrack voor de James Bond film ‘The Living Daylights’ . In 2010 neemt A-Ha afscheid met de Ending On A High Note  Tour om dan in 2015 een reünie aan te kondigen.

Juli 2018 is het tijd om de heren op het Bospoppodium bezig te zien en te genieten van een groep die in de jaren 80 menig hart sneller deed kloppen!

Officiële website
Programma