+LIVE+

Een geliefde band bij het Nederlandse publiek en andersom heeft Live een diepe band met dat Nederlandse publiek. De Amerikaanse rockgroep uit York, met een dozijn hits in den lande, begint midden jaren 80 muziek te maken. Met namen als Paisley Blues, First Aid en Public Affection wordt in 1991 de basis gelegd voor het uiteindelijke Live.

De grote doorbraak voor +LIVE+ komt in 1994 met het album ‘Throwing Copper’ met daarop krakers als ‘I Alone’ , ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’ en ‘Lightning Crashes’. Invloeden van R.E.M. zijn duidelijk te bespeuren. De spiritueel beïnvloede teksten uit de Indiase filosofie maken plaats voor toegankelijke teksten waarin Ed Kowalczyck zich meer richt op de chaos van het menselijk bestaan. +LIVE+ slaat in 1999 weer toe met het album ‘The Distance To Here’ met het juweeltje ‘The Dolphin’s Cry’ . Ook ‘The Distance” en ‘Run To The Water’ doen het goed. +LIV+ kan niet meer stuk bij het grote publiek.

In 2001 verschijnt ‘V’ met daarop de giga-hit ‘Overcome’. ‘Forever May Not Be Long Enough’ en ‘Nobody Knows’ zijn meezingers die we nog steeds niet vergeten zijn. Toch ook kritiek op +LIVE+. Het rauwe geluid uit de beginjaren wordt niet meer benaderd en langzamerhand vervaagt de aandacht voor de band. Binnen +LIVE+ ontstaan de nodige spanningen wat in 2009 resulteert in een breuk. Ed Kowalczyck gaat solo verder. Gitarist Chad Taylor, bassist Patrick Dahlheimer en drummer Chad Gracey vulden het gat met zanger Chris Shinn.

In 2016 wordt er hard gewerkt om het vertrouwen in elkaar terug te winnen. Het lukt, optredens in 2017 en in juli 2018 staat +LIVE+ in de originele bezetting op het Bospoppodium.
Dat wordt smullen met als ontlading ‘Overcome’.

Officiële website
Programma