Nieuws

26 februari 2016

Blog – Waar blijft de oude rocker?

Een blog? Jawel. Hierin wil ik jullie zo nu en dan bijpraten over ontwikkelingen binnen de organisatie van ons festival. Dat kan gaan over nieuwigheden, programma, vrijwilligers, een persoonlijke ontmoeting en alles wat maar enigszins een raakpunt met mij en Bospop heeft. Voor deze eerste column heb ik niet lang hoeven nadenken en wil ik graag nader ingaan op het rockgehalte van het programma en de dito bezoeker.

Santana @ Bospop 2016Bij de aankondiging van een deel van ons programma voor de start van de verkoop zijn de reacties van het publiek overwegend positief. Zoals aangekondigd moeten we vernieuwen omdat de oude rockbands simpelweg niet beschikbaar zijn en aan de andere kant vanwege leeftijd en wegvallen van bandleden ophouden te bestaan. Dit is een gemis voor een deel van onze vaste bezoekers die naar Bospop kwamen vanwege het classic rock gehalte. In enkele reacties lees ik een terechte teleurstelling hierover. Eerlijk gezegd heb ik dat gevoel zelf ook een beetje. Maar het is niet realistisch vast te houden aan dit concept. Vandaag lees ik dat zelfs Status Quo aan haar laatste tournee gaat beginnen, de heren zijn al vanaf 1967 on the road. Vernieuwen is een “must” om te overleven, niet alleen voor de programmering maar ook voor het realiseren van “nieuw” publiek voor het Bospop van de toekomst. En waar blijft dan de “oude rocker”?

Walter Trout @ Bospop 2016Bospop dankt haar bestaan mede aan die oude classic rockgroepen en haar fans. We zullen daarom in onze programmering altijd aandacht houden voor deze “peilers” van ons festival. Helaas is het dit jaar niet gelukt met Boston, Bonamassa, Journey, Queen, Foreigner, Heart, Status Quo, Deep Purple en anderen. Andere toppers, behorende tot de “eredivisie” zijn te groot en vaak niet geïnteresseerd in Bospop. Gelukkig hebben we wel Santana en Walter Trout en willen we nog wat rock toevoegen. Ik denk dat we daarmee ook onze “oude rocker” enigszins tegemoet komen zodat deze toch zijn tent op 9 en 10 juli in Weert zal op zetten om te genieten van de rock in de 24hrs tent, de sfeer op het festivalterrein, het relaxen in de crossroads, het slenteren langs de markt, het lekkere eten van de speciale catering en natuurlijk van de pop, blues en rock.

De oude rocker zal er zijn en komt zeker aan zijn trekken. Tenminste ik wel.

Peter Verkennis
Voorzitter Stichting Bospop

|

22 Responses

 1. Deze oude rocker van geboortejaar 1954 is al jaren verliefd op de programmering van Bospop en geniet ieder jaar weer. Nee hoor deze oude rocker is wel met de tijd meegegaan en vindt de formule van Bospop subliem. Er zit muziek in de organisatie … dus ik kan niet wachten om weer dat Bospop gevoel te krijgen …..

 2. Stephanie

  Het zou ook goed zijn om lokale bands met rock een kans te geven. Gotthard is misschien ook een optie. En in Duitsland ook eens gaan kijken. En de boerderij in Zoetermeer heeft ook vaak wat oudere bands. Succes verder. Bospop is ook mooi om de ongedwongen sfeer!

 3. Ronald Wouters

  Ben volledig mee, Peter. Als Vlaming heb ik jullie festival helaas veel te laat ontdekt, maar toch blijf ik er al een 9-tal jaren steeds een leuk weekend van maken!
  Heb er nostalgie beleefd, oer-rock, maar ook nieuwe bands ontdekt. En voor de toekomst van goeie blues-rock- … moeten we durven vooruit kijken.
  En er is veel goeds bij de jonge beloften : Joanne Shaw Taylor, Laurence Jones, Lydia Warren, Ben Poole, Samantha Fish, Chantel McGregor, Virgil McMahon, Inglorious … Stuk voor stuk de moeite waard, enkel wachtend op die kans op dat grotere podium om écht door te breken in onze (!) lage landen.
  Jullie kunnen hierin de ontbrekende schakel zijn … Hoop doet leven!
  CU @ Bospop !

 4. S.O.

  Jullie regelen het prima! Als er geen Rock Classic bands beschikbaar zijn! Dan goede pop bands/ acts ook prima zoals Seal! Groepen zoals bijv. Tears for Fears, Duran Duran zou ik graag bij jullie zien( als ze nog actief zijn) om een paar voorbeelden te noemen.

 5. Mr.Roadmaster

  Oude rockers kun je ook vervangen door jonge rockers die al een staat van dienst hebben. Zo bereik je de nieuwe festivalgangers en kom je de vaste bezoekers regenmoet.
  Band of friends vorig jaar was daar een voorbeeld van. Maar ook laurance Jones, Ryan McGarvey zijn de nieuwe talenten die schitteren aan de horizon. james Hunter, Chatham countyline zijn bands die zeker bospop waardig zijn en een tent op hun kop kunnen zetten.

  Zo zijn er meer bands op te noemen die tussen nieuwkomer en de gevestigde orde zijn te horen.

  Gelukkig zijn er vele smaken te halen, maar hedendaagse pop zit ik niet op te wachten.
  Laat Guus maar thuis blijven en de toppers ook. Niet te poppie Jopie, maar gewoon kwaliteit.

 6. Theo Janssen

  Helaas door lichamelijk ongemak ben ik al 3 jaar niet meer van de partij kunnen zijn
  en dat blijft ontzettend pijn doen daar ik jaren bij dit festival aanwezig was omdat
  het zo lekker dicht bij is en omdat er nog steeds goede muziek te horen is in Wieertj.
  Ik zou zeggen ga gewoon door met het festival ieder jaar door te laten gaan,want de
  dy hards zullen altijd blijven komen. Veel succes in elk geval voor de editie wat
  komen gaat. Groet van eine ouwe Rocker.

 7. hans schers

  Er zijn toch genoeg jongere bands die ook clasic rock of aor maken tegenwoordig denk aan h.e.a.t. the treatment airbourne eclipse royal hunt

 8. Jo

  Mag ik dan wat suggesties doen ?

  Probeer SKUNK ANANSIE of JETT REBEL nog te strikken voor de zaterdag ?

  Op zondag zou BOUDEWIJN DE GROOT, URBANUS en MELISSA ETHERIDHR nog wat zijn

 9. Raymond

  Mooie verklaring voor het gemis, maar het mag de pret niet drukken. Programme ziet er tot nu toe goed uit, maar ik hou de site wel in de gaten. Ben benieuwd welke bands jullie nog toe kunnen voegen aan de lijst. Kunnen jullie met ons delen met welke bands jullie nog bezig zijn?

 10. jan raats

  Beste Peter Verkennis,
  Inderdaad stoppen groepen, of vallen belangrijke bandleden weg, maar dat is reden temeer om groepen te boeken die nog wel beschikbaar zijn. Voor het te laat is. Als niet toevallig voorbeeld, ben reeds lang fan, John Mayall 82 en niet kapot te krijgen, en nog vrij volgens zijn tourschema.

 11. Er wordt veel over gesproken, de programmering bij Bospop. Geklaagd ook. Maar eerlijk is eerlijk, dat doet men elk jaar. En toch komen ook de klagers weer terug. Ik ook. Al zo lang ik hier woon – en dat is toch zo’n 22 jaar – ben ik een bospop-fan. Waarom? Klinkt misschien gek maar je hoeft niet te kiezen tussen de ene band of de andere. En dat is een van de vele factoren die dit festival juist zo uniek maken; je wordt niet helemaal gek gebeukt door een overkill aan bands, vreetschuren en merchandise. Ach er zijn zoveel redenen te verzinnen om wel naar Bospop te komen. Het blijft gewoon een top-festival.

 12. D.M.Sterman

  Beste geeerde voorzitter,

  Al enkele jaren ben ik een trouw bezoeker van Bospop. Komend jaar zal de 8e x worden. Telkens betaal ik rond de €140 eu voor een weekend rocken, en na headbangen en luchtgitaar spelen in de “biertent” of 24 uurstent zoals u het beschrijft.
  Inderdaad merk ik ook dat de line up de laatste paar jaar wat minder classic is en daardoor helaas wat te wensen heeft overgelaten. Vorig jaar zelfs heb ik samen met mijn vaste bospop buddy bealoten om helemaal niet te gaan vanwege het TE moderne karakter van de line up, en eerlijk, ook echt het gebrek aan variatie of talent. Dit was in onze ogen niet Bospop-waardig! In 2014 werden we helemaal teleurgesteld omdat in de 24 uurstent ineens een 14-16 jarig muziekfestijn gaande leek te zijn. muziek van vampire weekend, rihanna, Justin Bieber en weet ik veel was eerder regel dan uitzondering! U refereert naar de classic rock en de hard rock of zelfs metal welke door de speakers behoort te knallen NA afsluiting van de laatste bands op t podium, wel, 2014 en 2015 hadden dit echt niet! Een 15 jarige DJ met gebrek aan kennis of interesse van “goede muziek” is echt een misser geweest. Deze voorgenoemde DJ wilde eerder indruk maken op zijn mede vrijwilligers (vrouwelijke) leeftijdsgenoten dan op het betalende publiek! Heb 2 uur moeten wachten voordat meneet zo vriendelijk wilde zijn om Ace of Spades te draaien. “ik kan het niet vinden in mijn playlist!”.. of ” kun je dat spellen?”.. Really? ..Vanwege deze feiten en teleurstelling welke bij veel meer mensen voelbaar was in de 24 uurs tent het vriendelije doch dringende verzoek: Classic and modern rock/ metal/ blues in de 24 uurstent! Geen top 40 muziek of moderne popmuziek. Natuurlijk prima als er een jong persoon draait, maar laat deze de ziel van Bospop en zijn betalende bezoekers in ere houden! Als het publiek
  moderne, eentonige, kansloos “hippe” herrie leuk zou vinden gingen we wel naar concert at sea of 538 drive in shows.

  Dit jaar zijn mijn maat en ik absoluut weer voornemens om te komen, en weer een weekend, maar we hopen op een knallende biertent/24 uurstent na de optredens!

  Hulde en hoogaching,

  D.M Sterman

 13. Peer

  GOUDEN TIP
  Nog op zoek naar een goede rock/blues artiest?
  En geen oude?
  Denk dan eens aan Gary Clarck jr.
  Vorig jaar op Bospop en hij staat dit jaar op 1 juli op Rock Werchter.
  Misschien kunnen jullie hem overhalen om het weekend na Werchter bij jullie op te treden?
  He’s got it!
  Wadenkde?
  Groeten,
  Peer

 14. Peter Angenent

  Vreemd die oude rockers die in de blog genoemd worden,zijn toch artiesten van de tweede en zelfs 3e generatie uit de jaren 60 & 70.De echte oude rockers zijn er niet meer of treden nauwelijks nog op zoals Fats Domino of Little Richard.Jerry Lee Lewis was een geweldige afsluiter geweest maar heeft verleden jaar zijn afscheidstournee in Engeland gedaan.Maar er zijn nog alternatieven zoals Dion en Sleepy LaBeef,Wanda Jackson en Chubby Checker treden nog op,ik bedoel dat zijn de echte öude rockers”.

 15. Dree

  Ouwe rockers houden niet allemaal van alleen maar ‘ouwe rock’! Ik zeg: asjeblieft niet alleen maar ouwes juist, want er zijn en ontstaan nog steeds zat leuke rock-, metal- en punk(y)bands zowel in Nederland als daarbuiten die ook zeer de moeite waard zijn! En dan hoeven ze nog niet eens tot de A-categorie te horen ook, zo werkt dat bij mij niet tenminste… Tal van dit soort bands hebben soms een fanbase ver van hun eigen land, zijn geen ‘hit-bandjes’maar leggen wel een stuk muziek op de mat waar je UUUUU tegen zegt!
  Mijn tips komen uit Limburg: de band LESOIR, en uit Frankrijk: KLONE! Voor het echte betere rockwerk, echt waar!

Leave a Reply