Alle antwoorden op de vragen van vandaag

Vraag 1: Je ziet hier een jeugdfoto van een beroemde zanger die ooit op Bospop stond. Wie is dit?

Antwoord 1: Sting

Vraag 2: Roger Hodgson nam op zijn 19e (vóór Supertramp) een aantal nummers op met een later wereldberoemde zanger. Voor welke zanger was dit?

Antwoord 2: Elton John

Vraag 3: Richard Ashcroft’s The Verve liep een hoop inkomsten mis vanwege een legale claim rondom hun bekendste nummer ‘Bitter Sweet Symphony’. Welke band werd er ook al weer in gesampeld?

Antwoord 3: The Rolling Stones

Vraag 4: Deze albumhoes van een act die op Bospop stond, is bewerkt. De naam en titel zijn weggehaald. Welke act zoeken we?

Antwoord 4: Alice Cooper

Vraag 5: Van welke band is de frontman niet alleen de zanger maar óók de piloot van hun privé Boeing 747?

Antwoord 5: Iron Maiden

Vraag 6: Patti Smith, Mink Deville en Blondie begonnen hun carrière allemaal in een legendarische venue in New York. Hoet heet deze zaal?

Antwoord 6: CBGB

Vraag 7: Pripton Weird (pseudoniem) was toetsenist en leadzanger in de punkband ‘Johnny And The Self Abusers’. Onder welke echte naam en van welke band kennen wij ‘m beter?

Antwoord 7: Jim Kerr van Simple Minds

Vraag 8: The Bangles scoorde hun eerste grote hit met de single Manic Monday. Dit nummer werd geschreven door “Christopher”. Maar dat is een pseudoniem.. van wie?

Antwoord 8: Prince

Vraag 9: Huub van der Lubbe van de Dijk is een graag geziene gast op Bospop…maar ook op het witte doek. In welke beroemde film of TV serie speelde hij NIET?

Antwoord 9: Soldaat van Oranje

Vraag 10: John Mayall & The Bluesbreakers is een legendarische band met een hoop legendarische leden. Welke van deze wereldbands heeft geen lid van The Bluesbreakers over genomen?

Antwoord 10: The Kinks