Toto

Wie kent ze niet? ‘Hold The Line, Africa, Rosanna of Pamela’? Allemaal megaklappers van een band die in 1977 opgericht wordt, diverse bezettingen gekend heeft maar nog steeds waanzinnig populair is. Dat blijkt uit de lovende kritieken die de band toebedeeld krijgt in maart 2018 wanneer Toto in een strak uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam speelt.

Toto gaat al generaties mee, vier decennia. Jeff Porcaro,  David Paich, Steve Porcaro en Steve Lukather behoren tot de eerste generatie en oprichters van Toto. Het zijn gewaardeerde en getalenteerde sessiemuzikanten die een eigen band oprichten. De grote doorbraak komt in 1982 met het album ‘Toto IV’ . Dit album is goed voor maar liefst zes Grammy Awards. In 1988 verschijnt ‘The Seventh One’ en is tot nu toe het meest succesvolle album dat de band gemaakt heeft. De hit ‘Stop Lovin You’ staat bijna vier maanden in de hitparade.

Toto heeft diverse gezichten. Van melodieuze samenhang tot rock en funk.  Met hun ’40 Trip Around The Sun’ tournee gaat Toto op vrijdag 12 juli een waardige afsluiter worden van de eerste dag Bospop 2019.

Officiële website
Programma