Bospop Helpdesk voor vrijwilligers

Mail migratie naar Microsoft Office365

Donderdagochtend 2 december wordt de mail van @Bospop.nl gemigreerd naar Microsoft Office 365. Dit betekend dat de e-mail niet meer op de oude bekende manier opgehaald kan worden.

Het opnieuw instellen van de e-mail is eenvoudig mogelijk met onderstaande uitleg per apparaat.

Voor je begint heb je je nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord nodig, deze heb je per mail ontvangen in de dagen voorafgaande aan de migratie. Heb je deze nog niet ontvangen, stuur dan even een WhatsApp bericht naar Koen Klomp op 06-29562601.

Webmail (toegang tot je mailbox via je browser)
Natuurlijk kun je ook zonder mailprogramma, maar via je browser, inloggen op je mailbox. Dit kan via: https://outlook.office.com/

Online versie van Office 365 (Word, Excel, Powerpoint, Outlook, etc.)
Bij je Office365 mailbox zitten ook de online versie van alle Office programma’s, niet de software die je op je laptop installeert maar wel de online versies in de Cloud met nagenoeg dezelfde functionaliteiten. Wil je een brief typen, presentatie maken of een spreadsheet maken en heb je niet de Office programma’s op je computer of telefoon bij de hand? Ga dan naar: https://portal.office.com/ en login met je @bospop.nl mailadres en wachtwoord. De online versies van Office zijn voor iedereen gratis beschikbaar met een @bospop.nl mailadres.

Cloud Storage voor 1.000 GB opslag per mailbox gebruiker

Je leest het goed, voor iedere vrijwilliger met een @Bospop.nl mailadres is tevens een 1.000 GB prive opslag beschikbaar via OneDrive. Met OneDrive heb je een harddisk op het internet, altijd veilig en 24×7 overal ter wereld beschikbaar. Bospop heeft nadrukkelijk geen toegang tot deze bestanden, wel kun je gemakkelijk zelf bestanden en mappen delen met andere vrijwilligers, familieleden of vrienden. Dit is dus ideaal voor het opslaan van je Bospop bestanden, backups en foto’s in de Cloud. Kortom een mooi cadeautje van Bospop aan jou als onze vrijwilliger.

Hoe maakt je gebruik van de Cloud Storage op OneDrive:

  1. Ga naar: https://onedrive.live.com/about/nl-nl/signin/
  2. Login met je @bospop.nl mailadres en wachtwoord.
  3. Maken mappen aan en upload je bestanden.
  4. Klik op een map of bestand om deze via de knoppenbalk bovenaan het scherm te delen met wie je wilt.

Vragen?

We zijn het Bospop IT team nog verder aan het optuigen. Heb je hulp nodig bij het ophalen van je mail of het gebruik van OneDrive, stuur dan een WhatsApp naar Koen Klomp op 06 – 29 56 26 01.