VRIJWILLIGERSWERK BOSPOP 2023

-Heb je in 2022 nog gewerkt als vrijwilliger op Bospop? Wacht dan even op een mail van Bospop of je planner. We streven ernaar om iedereen in januari weer opnieuw de kans te geven om zich op te geven als vrijwilliger.

-Wil je in de op- en/of afbouw werken en ben je een nieuwe vrijwilliger? Meld je dan aan op www.crew.bospop.nl, dit is dus nadrukkelijk alleen voor de op en afbouw bedoeld, tijdens de Bospop-showdagen ben je vrij.

-Heb je nog niet eerder vrijwilligerswerk gedaan voor Bospop? Stuur dan een mail naar [email protected] met je naam en geboortedatum. Je ontvangt dan in januari een aanmeldlink naar de diverse functies.

VRIJWILLIGERSWERK BOSPOP 2023

Bospop is het enige muziekfestival dat vrijwel volledig draait op vrijwilligers. Voor de op- en afbouw, maar ook voor het festivalweekend zoeken we nog vrijwilligers.

Wat krijg je als vrijwilliger van Bospop terug?
Afhankelijk van het aantal dagdelen-dagen dat je werkt krijg je toegang tot het festival, consumptie- en en eetbonnen, een uniek Bospop vrijwilligersshirt en een gezellige feestavond met BBQ, maar in alle gevallen een berg gezelligheid en plezier op de dagen dat je werkt.

Wordt ook onderdeel van de Bospop familie en meld je nu aan voor vrijwilligerswerk op Bospop.

OP – EN AFBOUW 2023

Wil je in de opbouw / afbouw meewerken? Meld je dan aan op www.crew.bospop.nl (dit is dus nadrukkelijk alleen voor de op- en afbouw en 18 jaar is de minimum leeftijd).

In het aanmeldproces kan je zien hoeveel “credits” je kan verdienen met je inzet. De credits kan je inzetten voor je eigen Bospop ticket, maar je kan ook sparen voor extra consumptiebonnen, tickets, of gaan voor het felbegeerde Bospop Crewvest wat exclusief te bestellen is door de op- en afbouwers.

Duur opbouw & afbouw 2023
De opbouwperiode start op zaterdag 24 juni en duurt tot en met vrijdag 7 juli.
De afbouwperiode start op maandag 10 juli en duurt tot en met vrijdag 14 juli.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
De dagdelen tijdens de opbouw en afbouw zijn als volgt:

 • 08.00-12.00 ochtend
 • 13.00-17.00 middag
 • 18.00-21.00 avond
  *Je kan alleen een avonddienst draaien in combinatie met een middagdienst.

ALSNOG INSCHRIJVEN ALS VRIJWILLIGER?

Gelukkig hebben we per 1 juni voor de meeste functies voldoende vrijwilligers, voor die functies kun je dus niet meer inschrijven, deze zijn inmiddels geblokt.

Op https://www.bospop.nl/aanmelden-bp2023/ kun je je nog inschrijven voor de volgende functies:

 • 24 uurstent, barwerkzaamheden en uitserveren snacks, alleen op zondag 9 juli nog mensen nodig voor avond en nachtdienst
 • Mobiliteit, helpen bij parkeren, doorzwaaien van auto’s
 • Loodswerkzaamheden, na Bospop moeten alle materialen weer netjes worden opgeborgen in onze opslagloods.
 • Op en afbouw algemeen, met name voor afbouw vanaf woensdag 12 t/m zondag 16 juli zoeken we nog mensen, extra beloning voor deze functie mogelijk.
 • Cleaners algemeen, liefst 3 dagen
 • Camping medewerkers.

Zodra we voor een bepaalde functie voldoende medewerkers hebben gaan we die functie blokkeren en moet je een vrije functie uitzoeken.

Wil je meewerken maar zijn bovenstaande functies niet interessant? Dan vragen we je om in  te schrijven als reserve(die functie vind je bij het inschrijven onder crew office), als we bepaalde plekken vrij krijgen ontvang je een mail, maar houd er rekening mee dat je niet kan worden ingedeeld. Probeer volgend jaar meteen in januari-februari in te schrijven als het kan.

Andere vragen: mail dan naar [email protected]

Onze planners zijn nu druk bezig met het definitief maken van de planningen, die sturen we ca 2 weken voor Bospop naar iedereen op die daadwerkelijk is ingedeeld.

Groeten, team Crew Office

WERKEN TIJDENS HET FESTIVAL

Wil je liever werken TIJDENS het festival in een andere functie, meld je dan aan op: https://www.bospop.nl/aanmelden-bp2023
Let op: 1 mailadres per persoon gebruiken.

Je meldt je dan aan als vrijwilliger, vanaf 1 mei gaan onze planners aan de slag om een evenwichtige planning te maken. Het liefst hebben we mensen die ruim inzetbaar zijn. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met individuele wensen maar we hopen dat jullie er begrip voor hebben als dit niet lukt. Ca 2 weken voor Bospop ontvang je een mail waarop staat waar je je tshirt, bonnen, polsbandje, etc. kunt ophalen.

Heb je aanvullende vragen: mail dan naar [email protected]

AANVULLENDE INFO VOOR VRIJWILLIGERS

Als vrijwilliger-medewerker van Bospop mag je gratis gebruik maken van de campings die we ter beschikking hebben, daarvoor hebben we 3 mogelijkheden:

 1. De Crew stilte camping. Die is bedoeld voor mensen die moeten werken tijdens de showdagen en dus rustig willen slapen in hun tent, camper, caravan of vouwwagen. Hiervoor reserveer je een plekje in het aanmeldproces, ben je dat vergeten aan te geven, dan mag je je eigen aanmelding aanpassen met de bevestigingslink die je hebt ontvangen. Let op: omdat de stiltecamping in het servicegebied ligt, kan je hier alleen komen als je over minimaal een service-bandje beschikking hebt, enkel een bezoekersbandje is dus niet voldoende.
 2. Het vrijwilligersgedeelte op de tentcamping voor bezoekers Dit is een apart stukje voor de vrijwilligers op de gewone tentcamping waar de normale campingregels gelden voor alle bezoekers. Hier heb je wel echter wel een apart campingpolsbandje voor nodig, ook dat bandje kan aanvragen door dit aan te vragen in het aanmeldproces.
 3. De campercamping: Ook hier heb je een camping polsbandje voor nodig wat je in het aanmeldproces kan aanvragen en wat je krijgt bij de uitgifte aan de medewerkers in de week voor Bospop. BELANGRIJK: omdat er maar een beperkt aantal camperplaatsen beschikbaar zijn, zal je per voertuig een camperticket a 60,- moeten kopen via www.bospop.nl/tickets. Je krijgt dan een camperplek toegewezen tussen de andere bezoekers.

Vervoer en parkeren tijdens Bospopdagen: Kom bij voorkeur op de fiets naar Bospop, die mag je gratis stallen in de fietsenstalling op vertoon van je medewerkerspolsbandje. Ook parkeren is gratis voor medewerkers.

BELONING

Beloning op- & afbouw 2023

Voor elk dagdeel dat je als BPC vrijwilliger werkt, “verdien” je credit(s). Voorwaarde dat je jezelf correct aanmeldt en afmeldt. Alle opgebouwde credits kun je inwisselen voor toegangskaart(en), drankbonnen en merchandise (BPC shirt en bij de festivalshop)

Informatiebijeenkomst: verdien je 3 credits
Opbouw: per dagdeel werken verdien je 3 BPC credits
Afbouw maandag (11/7): per dagdeel werken verdien je 7 BPC credits
Afbouw dinsdag (12/7): per dagdeel werken verdien je 5 BPC credits
Overige afbouw: per dagdeel werken verdien je 3 BPC credits

Inwisselen credits

14 credits 1 dag toegangskaart – veld (naar keuze) + 10 bonnen + camping + fiets
24 credits 2 dagen toegangskaart – veld (naar keuze) + 20 bonnen + camping+ fiets
32 credits 3 dagen toegangskaart – veld  + 30 bonnen + camping+ fiets
3 credits BPC Shirt
1 credit 2 bonnen

Aanvullende voorwaarden

Je kunt maar max 2 extra kaarten kopen, ongeacht welke kaarten of dit nu 2 x dagkaarten zijn of 2x 3 dagen kaarten.
De extra kaarten zijn zonder bonnen.
Je kunt extra credits inleveren voor max 2 extra entreekaarten (deze moet op naam geaccrediteerd worden en mogen niet doorverkocht worden)
Credits die je niet gebruikt voor entreekaarten worden automatisch ingewisseld voor drankbonnen, 2 per credit.
Hoe je je credits wilt inwisselen geef je aan bij je inschrijving.