3voor12 tipt: Deze acts moet je zondag gezien hebben.

“De laatste dag van Bospop 2019. Met een volgepakte line-up met grote en minder grote namen is het soms lastig kiezen wat te gaan bekijken en beluisteren. 3voor12 limburg tipt ook deze laatste festivaldag drie acts die je zeker eens gezien en gehoord moet hebben.

Ska grootmeesters The Specials gaan terug naar eind ’70 en na een paar dikke hits valt de groep uiteen en gaan individuele leden door met verschillende andere bands. In 2008 komt dan die lang verwachte reünie en pakken ze de draad weer op. Overal waar deze band komt is het feest. Dit jaar is de meest recente studioplaat ‘Encore’ op de markt gebracht. De eerste sinds lange tijd. Heb je zin in een feestje? Ga dit dan zien.

Het Amerikaanse kwartet Rival Sons is weer terug op Bospop. De frisse maar rauwe, stampende rockers gaan de tent omver blazen. Stevige bluesrock, doorspekt met invloeden uit de seventies hardrock periode. Sterke melodieën, stevige zang en aanstekelijke riffs.

Ja, het is een headliner en ja, het was even spannend of de Engelsman Sting zou verschijnen op Bospop. Vandaag is het dan toch zover. Er is zoveel gezegd en geschreven over deze muzikale kerel met zijn immense discografie dat een tip overbodig is. Toch staat hij in dit lijstje. Dit moet je gewoon zien en horen. Misschien is er nog iemand die Sting niet kent. Nou, grijp je kans en ga kijken en vooral luisteren.”

Bron: 3voor12 Limburg