Blog – Waar blijft de oude rocker?

Een blog? Jawel. Hierin wil ik jullie zo nu en dan bijpraten over ontwikkelingen binnen de organisatie van ons festival. Dat kan gaan over nieuwigheden, programma, vrijwilligers, een persoonlijke ontmoeting en alles wat maar enigszins een raakpunt met mij en Bospop heeft. Voor deze eerste column heb ik niet lang hoeven nadenken en wil ik graag nader ingaan op het rockgehalte van het programma en de dito bezoeker.

Santana @ Bospop 2016Bij de aankondiging van een deel van ons programma voor de start van de verkoop zijn de reacties van het publiek overwegend positief. Zoals aangekondigd moeten we vernieuwen omdat de oude rockbands simpelweg niet beschikbaar zijn en aan de andere kant vanwege leeftijd en wegvallen van bandleden ophouden te bestaan. Dit is een gemis voor een deel van onze vaste bezoekers die naar Bospop kwamen vanwege het classic rock gehalte. In enkele reacties lees ik een terechte teleurstelling hierover. Eerlijk gezegd heb ik dat gevoel zelf ook een beetje. Maar het is niet realistisch vast te houden aan dit concept. Vandaag lees ik dat zelfs Status Quo aan haar laatste tournee gaat beginnen, de heren zijn al vanaf 1967 on the road. Vernieuwen is een “must” om te overleven, niet alleen voor de programmering maar ook voor het realiseren van “nieuw” publiek voor het Bospop van de toekomst. En waar blijft dan de “oude rocker”?

Walter Trout @ Bospop 2016Bospop dankt haar bestaan mede aan die oude classic rockgroepen en haar fans. We zullen daarom in onze programmering altijd aandacht houden voor deze “peilers” van ons festival. Helaas is het dit jaar niet gelukt met Boston, Bonamassa, Journey, Queen, Foreigner, Heart, Status Quo, Deep Purple en anderen. Andere toppers, behorende tot de “eredivisie” zijn te groot en vaak niet geïnteresseerd in Bospop. Gelukkig hebben we wel Santana en Walter Trout en willen we nog wat rock toevoegen. Ik denk dat we daarmee ook onze “oude rocker” enigszins tegemoet komen zodat deze toch zijn tent op 9 en 10 juli in Weert zal op zetten om te genieten van de rock in de 24hrs tent, de sfeer op het festivalterrein, het relaxen in de crossroads, het slenteren langs de markt, het lekkere eten van de speciale catering en natuurlijk van de pop, blues en rock.

De oude rocker zal er zijn en komt zeker aan zijn trekken. Tenminste ik wel.

Peter Verkennis
Voorzitter Stichting Bospop

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken